Es presenta Gent pel Canvi, plataforma ciutadana que reclama un canvi a l’Ajuntament de l’Hospitalet

Aquesta plataforma, integrada per gent de trajectòries i àmbits diversos, defensa la necessitat d’impulsar un canvi de govern a la ciutat, i expressa el seu suport a la candidatura d’Esquerra Republicana i EUiA com a única alternativa útil i amb possibilitats reals d’acabar amb les més de quatre dècades de governs socialistes

Aquest passat divendres a l’Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet ha tingut lloc la presentació pública de Gent pel Canvi, una iniciativa que reclama un canvi de govern a l’Ajuntament de l’Hospitalet. La plataforma ciutadana assenyala la necessitat d’impulsar una transformació de la ciutat, posant fi a més de quaranta anys de governs socialistes. Entre els seus promotors hi ha personalitats i referents de la ciutat, com Josep Ferrer, catedràtic i ex rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, que va manifestar a l’inici de l’acte que “necessitem que a l’Hospitalet hi hagi un canvi de govern, un canvi en el model de ciutat després de tants anys d’un model de govern esgotat”.

Josep Ferrer, que ha estat també president d’Òmnium a l’Hospitalet, va explicar que la plataforma vol canalitzar aquesta voluntat de canvi donant suport “a la candidatura que té possibilitats de fer-ho, de ser una alternativa útil i eficaç”, en referència a la coalició d’Esquerra Republicana i EUiA, posant en valor el procés d’obertura, ampli i transversal, posat en marxa per la formació republicana, amb la designació com alcaldable de Jaume Graells. “El seu lideratge és clau, coneix bé els dèficits d’aquest models i té ganes de canviar-ho”, va afegir.

La plataforma compta també amb referents del món educatiu de l’Hospitalet, com Emma Martínez o Raquel García. A l’acte de presentació Emma Martínez va defensar que aquesta iniciativa “és una nova manera de participar, d’implicar-se i comprometre’s per treballar per un canvi, fent xarxa, barri a barri”. Martínez va expressar la necessitat de transformar l’urbanisme de la ciutat, que és “una vergonya absoluta”, assenyalant també incompliments com el soterrament de les vies o la pèrdua d’oportunitats per als i les joves. Al seu torn, Raquel García va explicar que va donar el pas de sumar-se a la plataforma “perquè l’Hospitalet no està en el lloc que li toca, no ens sentim ciutadans de primera perquè la gestió que tenim no és de primera, no és la que ens mereixem”. En aquest sentit, García va reclamar “una ciutat digna, acollidora, diversa, més verda i saludable, amb un govern que treballi per la igualtat d’oportunitats i la convivència”.

Una altra de les cares visibles de Gent pel Canvi és Mario Silvera, activista pels drets migrants i d’origen uruguaià. Silvera va explicar els problemes que enfronten les persones migrades amb l’empadronament a l’Hospitalet, i la discriminació que pateixen, qualificant-lo com “una odissea”. Silvera va defensar que “les persones migrants ens hem de comprometre per canviar les coses”, i de Jaume Graells va destacar que “quan el vaig conèixer em va sorprendre la seva capacitat de sortir de la zona de confort, denunciant la corrupció amb valentia”, confiant en la seva “capacitat de liderar aquest canvi”.

Per últim, Gemma Moreno, també promotora de la plataforma i vinculada al món geganter i de la cultura popular, va declarar que “sabem que hi ha molta gent que comparteix la necessitat de canvi”, i es va mostrar confiada de fer-ho “sent capaços de sumar i construir l’alternativa, acompanyant Jaume Graells, que ha demostrat compromís i honestedat”.

La plataforma Gent pel Canvi continua recollint suports a través de la pàgina gentpelcanvi.cat/ i anima a tota la ciutadania de l’Hospitalet a sumar-s’hi per reclamar el canvi a la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *