Per un nou model de ciutat

Cal un canvi en el model de ciutat actual, que sembla centrat a amuntegar més i més pisos, mentre esllangueixen les nostres zones industrials i els comerços de proximitat. Creixen els blocs sense ni tan sols assegurar els equipaments, serveis i espais de lleure corresponents. Es urgent canviar un model urbanístic que ens du cap una ciutat dormitori, densificada i amb forts desequilibris entre barris. Ens cal un mou model de ciutat que prioritzi el benestar i l’equitat de la seva ciutadania.

Per aconseguir-ho cal un canvi en el model de gestió, que potenciï la participació i l’acolliment, tot trencat la xarxa de relacions derivada d’una inèrcia de 40 anys, que ens ha dut a l’amiguisme i a les sospites de corrupció.

Creiem que aquests canvis són possibles ja que, malgrat tot, la nostra ciutat conserva una vida associativa i una vitalitat ciutadana que no es resigna a aquesta decadència i continua lluitant per redreçar-la des dels seus espais d’influència. En les nostres poques setmanes de vida hem detectat aquesta voluntat i aquesta il·lusió. Oferim la nostra plataforma per aplegar les mobilitzacions sectorials i les inquietuds individuals, hores d’ara massa dispersa.

Tanmateix, per fer efectius aquests canvis ens cal una candidatura que assumeixi aquests objectius i tingui expectatives raonables de disputar l’alcaldia a l’actual equip de govern. Entenem que la que millor acompleix aquests requisits és la candidatura d’Esquerra Republicana i EUiA, que encapçala en Jaume Graells. En efecte, aquesta candidatura uneix l’herència de l’històric PSUC amb el dinamisme i la solvència d’Esquerra Republicana, que ha liderat l’oposició a l’actual govern en els darrers anys, sota el lideratge d’una persona que ha conegut internament els dèficits de l’actual govern i els ha denunciat.

Valorem que aquesta conjunció de potència i experiència la confirma com l’opció més ben situada per liderar els canvis que desitgem. Afegim-hi la seva voluntat i capacitat per col·laborar amb altres opcions electorals que comparteixen en bona mesura els mateixos objectius. Col·laboració necessària per assolir la transversalitat i l’amplitud que requereixen els canvis en profunditat que ens proposem.

La plataforma Gent pel canvi convida tothom que vulgui aquests canvis en la nostra ciutat a integrar-s’hi i donar suport a la candidatura encapçalada per Jaume Graells, alhora que crida a la col·laboració post-electoral les altres candidatura que comparteixin aquest voluntat de canvi.

Grup promotor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *